Respostes mundials, determinants i sostenibles

Durant gairebé tres dècades i sis anys després de l’aprovació de l’Acord de París, el canvi climàtic ha passat de ser un tema marginal a una prioritat global. Cada país treballa en la creació de noves polítiques i afronta grans reptes per a posar en pràctica noves accions enfront de la descontrolada acceleració de la qual som testimonis i responsables. Però no és suficient i a causa d’això, l’ONU ha estat reunint a gairebé tots els països del món per als cims climàtics globals, anomenades COP, que significa ‘Conferència de les Parts’.

Unint al món per a fer front al canvi climàtic

En els pròxims dies tindrà lloc al Regne Unit la vint-i-sisena cimera, COP26, per a arribar a un acord sobre com abordar el canvi climàtic. L’esdeveniment reunirà més de 120 líders mundials, que posteriorment deixaran les complexes negociacions en mans dels seus representants, principalment ministres de medi ambient o alts funcionaris similars.

Junts per a aportar solucions i aconseguir objectius

Després de les devastadores conseqüències que ha deixat el Coronavirus, els països, inclòs el nostre, comencen a recuperar-se i dins dels seus plans està l’implementar maneres de viure més sostenibles i ecològiques a nivell local. D’aquesta manera, es faran expansives cap a tot el planeta.

La sostenibilitat passa per permetre la creació de llocs de treball adequats, generar inversió conscient, protegir el medi ambient i aportar noves solucions i tecnologies innovadores al sector econòmic i industrial d’un país.

No hi ha alternativa. Hem de fer-ho

Per a mantenir la temperatura del planeta sota control – limitant el seu augment a 1,5 graus centígrads – les dades científiques indiquen que per a la segona meitat del del segle hauríem de produir menys carboni del que traiem de l’atmosfera. Això és el que coneixem com el concepte de “aconseguir el zero net”, que és l’objectiu per a 2030 en el qual tots els països hauran d’adaptar-se de manera concreta, activa i resilient per a arribar allí aportant resultats reals.

Els esforços cap a un futur amb baixes emissions de carboni

Gran quantitat de fabricants d’automòbils a nivell mundial estan concentrant-se en el disseny i producció de models completament elèctrics i híbrids. Hi ha països que han començat a protegir la naturalesa i a restablir l’equilibri dels pulmons del planeta. Així mateix, les ciutats, els estats i les regions de tot el món s’han compromès a reduir les emissions a zero.

El món ja s’està movent, afortunadament cada vegada més, cap a la substitució de les fonts d’energia contaminants per sistemes energètics verds, que actualment ens ofereixen una oportunitat a causa de la caiguda dels costos de les renovables i els sistemes d’instal·lacions més eficients.

Descobreix amb TerraSolari quins sistemes són els més adequats per a la teva llar o empresa, en aquesta necessària transició cap a un sistema elèctric sense carboni.