L’evolució d’un futur solar, global i sostenible

En primer lloc, aconseguir l’objectiu de l’accés universal a l’energia assequible, fiable i moderna per a 2030 (ODS sostenible 7) és una meta clau. D’aquesta manera, estableix les bases d’un desenvolupament sostenible.

Actualment es calcula que hi ha 759 milions de persones en el món sense accés a electricitat i al voltant de 1.000 milions de persones amb accés a una xarxa poc fiable.

Amb el progrés econòmic i l’electrificació estancats per COVID, el Banc Mundial preveu que uns 100 milions de persones en els mercats emergents i en desenvolupament tornaran a caure en la pobresa extrema. Per tant, és imminent implantar solucions elèctriques assequibles.

Les instal·lacions solars anés de la xarxa que no estan connectades a la xarxa elèctrica seran clau per a respondre a aquesta demanda energètica i aconseguir l’accés universal a l’energia.

Els pròxims quatre anys

En 2021 l’energia solar es va convertir en la font d’energia més competitiva en costos i versàtil a nivell mundial.

Ara posiciona a Europa, en línia amb l’Acord de París i els objectius del Pacte Verd Europeu, i el seu lideratge mundial.

Segons l’estudi 100% renovable de SunPower Europe, l’electricitat solar podria subministrar més del 60% de la generació d’electricitat a Europa en 2050.

L’impressionant creixement de l’energia solar

En els últims anys el seu creixement va ser impulsat pel competitiu perfil de sostenible amb alts beneficis socioeconòmics, inextricablement lligats als seus atributs de sostenibilitat.

Segons la Comissió Mundial sobre el Medi Ambient i el Desenvolupament de les Nacions Unides, la sostenibilitat es defineix com un concepte complex:

«El desenvolupament sostenible és aquell que satisfà les necessitats del present sense comprometre la capacitat de les generacions futures per a satisfer les seves pròpies necessitats».

Previsions considerables per a 2022

Les energies renovables són una resposta encertada perquè, a diferència de les fonts convencionals, la producció d’energia es realitza sense esgotament dels recursos de combustible.

Al mateix temps, les tecnologies d’energia renovable, com qualsevol altre producte, necessiten ser fabricades. Per tant, un enfocament directe per a millorar el rendiment de la sostenibilitat solar fotovoltaica és minimitzar el consum d’energia i materials durant la fase de fabricació.

2022 destacarà en diversos fronts. Els experts indiquen que la producció d’energia solar mundial augmentarà en 203 GW, sent la primera vegada que les instal·lacions fotovoltaiques anuals superin els 200 GW. Després de, només 5 anys que s’aconseguís el nivell de 100 GW.

Fort creixement mundial

La forta demanda continuarà a la Unió Europea, on els fons de recuperació s’utilitzaran àmpliament per a donar suport a l’autoconsum solar a mesura. Igualment, la regió començarà a buscar aconseguir nous objectius més alts de renovables per a 2030. Mentrestant, Europa afegirà 37,4 GW de nova capacitat fotovoltaica.

Energia solar a escala enfront de la de les nostres teulades

Com a resultat la competitivitat de l’energia solar fotovoltaica, la disponibilitat, els bons recursos i els coneixements tècnics espanyols estan atraient molt l’interès.

Segons IHS Markit, Espanya és el cinquè mercat més interessant del món per a invertir en renovables, és per això que l’energia solar muntada en el sòl exerceix aquí un paper important.

Afortunadament, moltes empreses ja estan construint projectes d’energia solar al nostre país, amb l’objectiu de millorar les condicions socioeconòmiques de les comunitats locals i la biodiversitat del terreny en el qual s’instal·len.

El parc solar Talayuela és un exemple d’això, estant entre els tres finalistes del primer premi de sostenibilitat de SolarPower Europe.


Quant a les teulades de les nostres llars, encara que va en augment, encara estan molt per sota del nivell dels nostres països veïns, amb un enorme potencial sense explotar.

El principal repte és homogeneïtzar els processos d’autorització a nivell local, per a aconseguir millors llicències d’obra per a construir els sistemes fotovoltaics.

S’espera un creixement positiu, i és probable que 2022 superi les xifres rècord d’enguany que acaba. Per als pròxims anys, el creixement s’accelerarà gràcies al programa d’incentius d’autoconsum inclòs en el pla nacional de recuperació.

A diferència del primer boom solar

Les xifres de nova capacitat instal·lada es mantindran en aquest nivell durant els pròxims anys. La competitivitat del segment terrestre i l’auge de l’energia solar sobre teulada mantindran al sector solar espanyol entre els 10 primers del món.

Per a garantir aquest desenvolupament, és clau aplicar la integració social i mediambiental de les plantes fotovoltaiques a escala comercial i industrial, així com, l’estudi a detall al costat de la millor tecnologia i un equip humà compromès, per a la implementació en habitatges i edificacions.

TerraSolari forma part d’aquest creixement sostenible a Espanya.

Oferim els sistemes més adequats per a la teva llar, empresa o indústria, i t’ajudem amb propostes personalitzades.

Et detallem els serveis, productes, materials, aspectes com la mena d’immoble, la seva ubicació, les hores de sol, el consum diari, el tipus d’instal·lació, mà d’obra i pressupostos.

Sempre, pensant en les persones i en el planeta.