Impacte humà. Impacte climàtic.

El canvi climàtic i els aspectes mediambientals han dominat el debat sobre la sostenibilitat, però l’impacte humà està ara en l’ordre del dia.

Les persones han d’estar en el cor de l’esforç de regeneració. No podem començar el canvi climàtic sense treballar també en la reducció de les desigualtats, la pobresa i la injustícia racial.

Un enfocament interseccional del clima crearà solucions inclusives i equitatives

Els impactes del canvi climàtic són desiguals. Els que estan en l’extrem més agut -les comunitats negres i indígenes, les persones racialitzades, i els pobres- han estat exclosos del debat durant molt de temps. Això també s’aplica a les dones.

Abordar el tema del clima significa abordar els problemes socials. Nombrosos estudis demostren que el 80% de persones creu que la sostenibilitat està inextricablement lligada a altres problemes als quals ens enfrontem, com la pobresa, la igualtat i la injustícia social.

Qui és a primera línia?

«Les persones que estan creant el canvi climàtic no són les que el sentiran primer», explica Haile Mariam Mengistu, l’ex President d’Etiòpia. «El canvi climàtic afectarà a Àfrica i a altres regions del sud global abans que a cap altra part perquè no tenen els recursos per a aïllar-se».

El repte de donar suport a les comunitats vulnerables és immens. La iniciativa de la Gran Muralla Verda d’Àfrica és un ambiciós projecte que pretén transformar vides plantant una vasta extensió de 8.000 km d’arbres i prades en la vora del Sàhara, generant llocs de treball i terres aptes per al cultiu per a les comunitats frontereres. El projecte, que compta amb el suport de diversos països, així com del gegant del calçat Timberland, la marca de moda danesa Vero Moda i el motor de cerca d’arbres, Ecosia, va rebre un finançament de 14.300 milions de dòlars al gener de 2021.

Al Brasil, Accenture s’associa amb l’ONG Gerando Falcões per a regenerar la favela de Rio Preto, on el 80% dels residents viuen per sota de la pobresa. El projecte pretén multiplicar per vuit els ingressos dels residents a través d’un projecte de transformació digital que dotarà a les persones social i econòmicament vulnerables de valuoses habilitats per a la vida.

Solucions assequibles i accessibles davant el problema mediambiental

Les empreses i persones que formem part d’elles hem d’assegurar-nos de tractar a totes les comunitats de manera equitativa i autoformar-nos sobre els nombrosos problemes als quals s’enfronten els grups desfavorits.

Per a nosaltres la inclusió és clau en tots els aspectes que formen part de la nostra visió i accions corporatives. En TerraSolari creiem en la diversitat humana, social, natural i ambiental. Ens fa més rics i beneficiosos per a un planeta en equilibri.

Treballem per a frenar el canvi climàtic. Et convidem a sumar-te i ser part d’una regeneració social i mediambiental.