FAQ's

Et volem conèixer!

Preguntes freqüents

Sí, actualment pots gaudir de la teva subvenció habitual de l’IBI i sol·licitar les ajudes Next Generation, ajudes autoconsum 2021 per a particulars i empreses que es van atorgar el 30 de juny del 2021.

A TerraSolari t’expliquem com, és un tràmit molt senzill a través del ICAEN (Institut de l’Energia de Catalunya). Les ajudes a l’autoconsum Next Generation estan obertes fins al 24 de desembre del 2023.

Amb una potència pic menor de 10kWp, els imports són de 600€ per cada kWp de la instal·lació i 490€ per kWh en la bateria. En el cas de les instal·lacions més grans de 10kWp, les ajudes oscil·len entre 450€ i 300€ per kWp instal·lat.

Els requisits per a sol·licitar la subvenció Next Generation són:

  • Tenir el pressupost de la instal·lació.
  • No haver sol·licitat subvencions prèvies (per a la mateixa).
  • El sol·licitant haurà de ser el propietari de l’habitatge.
  • Només es podrà subvencionar una instal·lació fotovoltaica per habitatge.

kWp és la unitat de mesura usada per a comparar el rendiment dels diferents sistemes d’energia solar fotovoltaica. Especifica la capacitat d’un sistema fotovoltaic per a generar energia al punt de màxim rendiment; per exemple, al migdia d’un dia assolellat.

El descompte del 50% de l’IBI s’aplica a instal·lacions voluntàries de captació solar (el període oscil·la d’entre 3 i 5 anys depenent del municipi) i està recollit en l’última ordenança fiscal; concretament, en l’article 9, bonificacions, subpunt número 8.

Des de TerraSolari, realitzem un projecte integral, que consisteix en una consultoria i estudi energètic previ, un pressupost de concorde a les necessitats del nostre client, els tràmits administratius per a la legalització i pel seu lloc la instal·lació. Tenim una xarxa d’instal·ladors pròpia.

Les bateries solars són magatzems d’electricitat. Acumulen l’electricitat generada pels panells solars del teu habitatge en els moments de més baixa demanda i la subministren en moments de major demanda.

  • Ens serveix de reserva.
  • Independència energètica.
  • Ajuda a reduir la petjada ecològica.
  • Independència de la xarxa elèctrica.

Les bateries de liti, com les que ofereix Sonnen, tenen un millor rendiment a l’hora d’acumular l’energia generada per les plaques solars. Són les més noves i les que tenen un preu major, però atorguen beneficis inassolibles per a les altres.

Oscil·la entre els 500 i els 1.100 cicles complets de càrrega.

Per a poder vendre els excedents necessites tenir una instal·lació de plaques solars al teu habitatge i que estigui connectada a la Xarxa Elèctrica. Hauràs de sol·licitar una tarifa de llum amb la venda d’excedents, és un tràmit molt senzill.

Consisteix en el fet que l’energia que produeixes i no consumeixes en aquest moment l’aboques a la xarxa i a canvi la comercialitzadora et descompta de la part de consum de la factura la quantitat.

Per a la compensació d’excedents recomanem la tarifa del mercat regulat o PVPC.

Al moment. Els panells solars generen energía des del moment en el qual són instal·lats.

Sí, des de TerraSolari i a través de Cetelem PariBas oferim les següents modalitats:

  • Sense interessos ni comissions d’obertura: 3 i 6 mesos
  • Amb interès fins a 120 mesos

Uneix-te a la revolució energètica

Amb TerraSolari converteix el teu habitatge o empresa en un espai sostenible i eficient.